Het MAS of Museum aan de Stroom is een museum in Antwerpen, dat in mei 2011 opende. Het museum is gelegen in de oude haven op het Eilandje. Het grondoppervlakte van het museumgebouw bedraagt 1.350 m², op een totale oppervlakte van 14.500 m². De totale hoogte van het torengebouw bedraagt 62 meter en is daarmee een nieuw oriëntatiepunt in de stad. Het panoramazicht en de spiraalvormige boulevard langs de glaspartijen van het gebouw zijn tot 's avonds laat gratis toegankelijk en vormen zo een nieuwe toeristische trekpleister. Het gebouw is een ontwerp van Neutelings-Riedijk Architecten.
The MAS or MAS Museum is a museum in Antwerp, which opened in May 2011. The museum is located in the old port on the Islet. The land area of the museum building is 1,350 sqm, on a total area of 14,500 sqm. The total height of the tower building is 62 meters and is a new landmark in the city. The panoramic view and the spiral boulevard along the glass windows of the building until late evening free and form a new tourist attraction. The building was designed by Neutelings-Riedijk Architects.
Vert Google
Tags: 2011 alpha antwerpen architecture MAS black bw haven museum street sony zw
© All Rights Reserved
F4 / 1/800 / iso200 /10mm
Daniel Libeskind recently unveiled his remarkable design for the Kö-Bogen, a new mixed-use development in Germany. Set in downtown Düsseldorf, the retail and office complex is crowned with a grassy green roof and is designed to fit in with the surrounding historic architecture of Köenigsallee Boulevard. This lofted space connects two city blocks and creates a whole new zone for pedestrians, shoppers and employees to walk, run and enjoy open space in the heart of the city.
Located adjacent to the Hofgarten, Düsseldorf’s central park, the Kö-Bogen will help create a larger and more continuous open green space that runs from the city center out to the park and the Rhine. The green roof will help connect the building with the beautiful historical parks surrounding the downtown area, while reducing rainwater runoff and helping to significantly reduce heating and cooling costs.
The facade of the building is meant to reflect the context of the surrounding buildings through a combination of glass and natural stone. The limestone, which is locally quarried, provides important historical context for the building and makes it a natural fit for the downtown neighborhood. The two-block complex marks a synthesis between two different architectural styles – linear elements relate it to the surrounding historical buildings, while curved spaces connect it to the natural environment.
The first 3 floors of the mixed-use complex contain flagship retail stores, and the top 3 floors will be utilized as office space. On the exterior of the buildings, subtle variations in window design and types of glazing help control lighting infiltration and solar heat gain, reducing energy use inside. Now that funding has been secured, construction of this new downtown development is set to
Read more: Kö-Bogen: Düsseldorf’s Green Roofed Crystal Complex Koe-Bogen - Gallery Page 0 – Inhabitat - Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building
Tags: 2014 a77sony alpha architecture duitsland dusseldorf bw glas kö light mall nationalgeographic reflection sony spiegel spiegeling zw
© All Rights Reserved
Tags: 2013 a77sony alpha bw eindhoven evening glas light mall nihgtshot sony zw
© All Rights Reserved
Modern en rijksdag gebouw
House of representatives / Huis van de afgevaardigden
Tags: 2012 alpha architecture berlijn berlin black bw duitsland sony spiegeling
© All Rights Reserved
De naam van het Maastrichtse plein is wellicht op een vergelijkbare wijze ontstaan als bij enkele andere vrijthoven in de Nederlanden. De oudste vermelding van het Vrijthof dateert uit 1223, toen keizer Frederik II het gebied schonk aan het kapittel van Sint-Servaas. Niet het hele plein was eigendom van het kapittel. Het deel van het Vrijthof dat tot de immuniteit van het rijksvrije kapittel behoorde, bestond uit de west- en zuidzijde van het plein, met onder andere de kapittelkerk van Sint-Servaas, de parochiekerk van Sint-Jan, het Sint-Servaas- en Sint-Jacobsgasthuis, en diverse kanunnikenhuizen. De beide gasthuizen zorgden voor de opvang van de vele pelgrims, waaronder ook zieken, die naar het graf van Sint-Servaas kwamen. De huidige Sint-Janskerk ontstond in de 12e of 13e eeuw, toen het kapittel behoefte had aan een aparte parochiekerk, naast de bestaande kapittel- en pelgrimskerk. Zo ontstond de Maastrichtse 'kerkentweeling'.
Gedurende de middeleeuwen was het plein ommuurd, met ijzeren toegangshekken nabij de vier hoeken. Tijdens de zevenjaarlijkse heiligdomsvaarten had het plein een belangrijke functie bij de reliekentoning. Het volk verzamelde zich nabij het oostkoor van de Sint-Servaaskerk en mocht een blik werpen op de relieken van Sint-Servaas en andere heiligen, die vanaf de dwerggalerij van de kerk werden getoond. Voor de Sint-Janskerk bevond zich de Sint-Servaasfontein, met geneeskrachtig water dat afkomstig was van de Sint-Servaasbron in het Jekerdal, waarvandaan het via een waterleidingsysteem naar het Vrijthof getransporteerd werd ten behoeve van de dorstige pelgrims.[2] Voor het oostkoor van de Sint-Servaaskerk lagen tot aan de Franse tijd de Koningskapel en het 'ellendigenkerkhof'.
De rest van het Vrijthof, de noord- en oostkant, inclusief het grootste deel van het plein zelf, behoorde niet tot de immuniteit van het Servaaskapittel, maar tot de tweeherige stad Maastricht. In 1292 liet de bisschop van Luik op de noordoosthoek van het plein een perroen oprichten, als teken van de Luikse vrijheid. Waarschijnlijk stond op de noordwesthoek een vergelijkbaar teken dat de Brabantse jurisdictie symboliseerde. Ertussen, op de plek van het Theater aan het Vrijthof, lag vanaf de middeleeuwen tot eind 18e eeuw het Wittevrouwenklooster. Waarschijnlijk stond eerder op deze plek een palts uit de 9e of 10e eeuw, waarvan in 1980 restanten zijn opgegraven.
Het Vrijthof was soms executieplaats; na de bouw van het stadhuis werd de Markt dat. In 1408 werd, na de overwinning van bisschop Jan van Beieren op de opstandige Luikenaren, de burgemeester van Luik op het plein onthoofd en gevierendeeld. In 1485 werd Willem van der Marck, het "zwijn van de Ardennen" op een schavot op het Vrijthof onthoofd. In 1535 belandden 15 ketterse anabaptisten er op de brandstapel.
Vanaf het moment dat Maastricht vestingstad werd (in 1566) werd het plein gebruikt als exercitieplaats voor het garnizoen en voor militaire parades. Daartoe werd in 1736 de Hoofdwacht gebouwd. Vanaf eind 17e eeuw werd de muur om het Vrijthof vervangen door een hekwerk. In de Franse tijd werd het Vrijthof omgedoopt tot Place d'Armes. Rond diezelfde tijd werden het Sint-Servaasgasthuis, de Sint-Jacobskapel, de Maternuskapel, de Koningskapel en het Wittevrouwenklooster gesloopt. In juni 1942 vond op het plein een Nationaalsocialistische demonstratie plaats, waarvoor het plantsoen met de fin-de-siècle-muziekkiosk moesten wijken.
Tags: 2014 a77sony alpha architecture kerken maastricht limburg monument sony
© All Rights Reserved